Grootse diploma uitreiking verstoord door pelikanen die in massa landen

De diploma uitreiking van de universiteit van Pepperdine in Malibu werd gisteren danig verstoord. Een aantal pelikanen landde zomaar midden in de massa volk, vol ouders en familie van de pas afgestudeerden. Met de Stille Oceaan in de buurt, kennen ze de vogels maar al te goed, maar dit was duidelijk niet gepland.

wrwt

Wie al eens een pelikaan van dichtbij zag, weet dat het best een groot beest is. Je zal het dus maar meemaken dat er tijdens de diploma uitreiking van zoon- of dochterlief zo'n pelikaan op je schouder landt. Er brak heel even wat paniek uit bij directe omstaanders, maar dat sloeg al gauw om in heel wat hilariteit omwille van de grote vogels. In de video is vooral de landing van één van de pelikanen te zien. Het dier landt eerst tussen het publiek, en wipt uiteindelijk over de hoofden naar een open plekje. Daar weten een aantal security mensen niet meteen wat gedaan met dat grote dier. Ze drijven het naar de kant en gaan er dan maar wat rond gaan staan.

"Er gebeurde vanalles met die pelikanen, dit toont maar een stukje ervan." zo zegt een aanwezige over de video. "Ik was er voor de diploma uitreiking van mijn dochter, het was best entertainend." Maar sommigen reageren verontwaardigd op de beelden, en vinden dat de dieren niet correct werden behandeld. Een ander meent dat de pelikanen wellicht uitgeput waren na een lange vlucht, wat best zou kunnen gezien Malibu aan de kust ligt. Nog een andere mogelijkheid is dat de pelikanen altijd op die plek landen, waar nu toevallig duizenden mensen waren verzameld.