Heist verliest laatste match en eindigt zesde

Bart Webers. Foto: smb

Heist verliest laatste match en eindigt zesde

Print

Een maat voor niets is de laatste competitiematch voor Heist geworden. Een bijzonder zwakke prestatie met slechts één gelukkige: Chatelet-Farciennes. Dat eindigt dertiende en speelt de barrage.

De match te veel voor Heist. Geen tempo, geen druk op de bal, geen samenhang. Het deed pijn aan de ogen. Of, zoals trainer Karel Keleman het achteraf verwoordde: “De competitie duurde voor ons vijf matchen te lang.”

Er waren dus nauwelijks kansen in deze partij. Wat schuchtere pogingen, een ver schot. Maar de inspiratie, zeker bij de thuisploeg, was ver zoek. Eén bal tussen de palen voor de bezoekers en het was nog raak ook. Na een corner nam Vanderbecq het leer op de slof, naast de paal binnen. Fré Van Aerschot, die nog eens mocht aantreden, had weinig verhaal. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker. Fel en terecht protest toen de bezoekende keeper driest inging op Kabeya. Geen penalty, zelfs geen kaart voor de keeper. Hier hadden wij het toch anders gezien.

Chatelet-Farciennes verdedigde met man en macht de kleine voorsprong. In blessuretijd werd het dan toch nog bijna 1-1. Een voorzet van Kabeya werd door Napoléone goed op doel geknald, de keeper redde subliem in hoekschop. Dolle vreugde na het laatste fluitsignaal bij de Waalse gasten. Zij eindigen dertiende en duwen Hamme zo naar tweede amateur. Hamme had minstens één punt nodig, maar het verloor met 1-3 tegen Dessel.

Coach Keleman stuurt zijn spelers tot half juni met vakantie. In het tweede deel van juni speelt Heist vriendschappelijk tegen KV Mechelen en in het eerste deel van juli tegen Lierse. Napoléone (Moeskroen) en Kabeya verlaten de club. Net als de (vele) huurlingen. “Volgend seizoen streven we opnieuw naar veertig punten”, weet Keleman. “In een reeks die je absoluut niet zal moeten onderschatten. Met nieuwkomers als RWDM en Thes wordt de kwaliteit alleen maar hoger. We houden vast aan onze principes. Een gezond beleid voeren waarin we jonge spelers kansen zullen blijven geven.” Bart Webers kreeg een voorstel van één speeldag voor zijn rode kaart tegen Dender. De club gaat in beroep, dat wordt op woensdag 9 mei behandeld.

MEER VOETBALNIEUWS