© Chris Van Rompaey

Archief verkoopt duizend boeken: in aanbod zitten ook eerste drukken van Felix Timmermans

Het Archief Lier vergaarde in de loop van de jaren heel wat historische boeken. Daar zaten geregeld ook dubbels bij. Die wil het archief volgend weekend verkopen. De prijzen zijn laag, de interesse ongetwijfeld groot.

cvr

“Het gaat voornamelijk om boeken van Felix Timmermans en aspecten van de Lierse geschiedenis. Het zijn telkens dubbels die ook nog in meerdere exemplaren in de bibliotheek van het Archief Lier beheerd blijven. We zijn ervan overtuigd dat we met deze verkoop heel veel mensen blij kunnen maken”, zegt schepen van Musea en Archief Rik Verwaest (N-VA).

“Op de verkooplijst staan onder meer uitgaven over kunstsmid Louis Van Boeckel, fotograaf Bernard Janssens en kunstschilder Raymond de la Haye, jaarboeken van het Felix Timmermans Genootschap en het Duitse Gesellschaft en verschillende uitgaven van het Liers Genootschap voor Geschiedenis en van de gilde Heren van Lier”, zegt archivaris Els Michielsen.

“Wie vlug is, kan zeker interessante koopjes doen”, weet vrijwilliger Mon Van den Heuvel. “Zo kost de eerste druk van De Harp van Sint-Franciscus van Felix Timmermans maar 15 euro. Voor de duurste boeken betaal je 45 euro, de goedkoopste mogen de deur uit voor een halve euro.”

De verkoop vindt plaats in zaal Den Bloeyenden Wijngaerdt op het Paradeplein, op zaterdag 5 en zondag 6 mei van 10 tot 16u. Er wordt alleen cash aanvaard.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio