Nieuw fietspad op Luchtbal is eerste aanzet voor toekomstige fietsostrade naar Bergen-op-Zoom

Ten noorden van de Havanasite op de Luchtbal komt er een nieuw fietspad. Op die manier wordt de missing link aangepakt tussen de nieuwe fietsostrade F12 richting Bergen-op-Zoom en de fietsostrade F14 tussen Essen en Antwerpen. Dat heeft het Antwerpse stadsbestuur vrijdag beslist.

joro

De huidige fietsostrade F14 loopt nu tot aan de Oude Landen in Ekeren. In de toekomst zullen fietsers via een dubbelrichtingsfietspad kunnen doorfietsen langs de wijk Luchtbal, over de Groenendaallaan tot aan het Albertkanaal. Vandaag is de aanleg van deze fietsroute langs de Argentiniëlaan volop bezig en worden de werken voor het verder doortrekken van de route tot aan het Albertkanaal verder voorbereid.

De Ekersesteenweg is een belangrijke verbindingsweg tussen Ekeren en de stad, niet enkel voor het autoverkeer maar ook voor fietsers. Na de heraanleg van de Noorderlaan worden er nieuwe fietspaden op de Ekersesteenweg aan weerszijden aangelegd. Aan de kant van de Oude Landen krijgt de Ekersesteenweg een dubbelrichtingsfietspad dat aansluit op het nieuwe fietspad langs de Noorderlaan. Aan de kant van de woonwijk Rozemaai komt er een enkelrichtingsfietspad.

Om beide belangrijke fietsroutes met elkaar te verbinden, wordt er in een nieuw dubbelrichtingsfietspad voorzien in het noorden van de Havanasite. Dit fietspad loopt naast de autosnelweg A12 en verbindt de Ekersesteenweg met de Argentiniëlaan. Het nieuwe fietspad wordt 4 meter breed en krijgt over de volledige lengte een witte middenlijn en openbare verlichting. Er komt ook een aansluiting op het nieuwe containerpark op de site.

Eerste deel nieuwe fietsostrade F12 langs de A12

Langs de A12 wordt binnenkort met de aanleg van de nieuwe fietsostrade F12 gestart. Deze vertrekt vanop de Ekersesteenweg, langs de wijk Rozemaai en verder via Leugenberg, richting Bergen-op-Zoom. Het nieuwe fietspad is het eerste deel van deze toekomstige fietsostrade F12 en maakt via de Havanasite de verbinding met de fietsostrade F14 richting Essen.

Het concept voor deze verbinding wordt nu verder uitgewerkt tot een uitvoerbaar plan. In de loop van 2019 kan de uitvoering van start gaan.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio