© IG

De tien interieurtrends van het moment volgens Pinterest

Plannen om iets te veranderen aan je interieur? Dan kan het nieuwe Home Trend Rapport van Pinterest je misschien inspiratie geven. Van open kasten tot tropische accentmuren: de meest actuele trends op een rijtje.

vwh

Open kasten

Gebruik je kleren eens als een eyecatcher in je interieur. Open kasten geven een ongedwongen - ietwat bohemian - feel aan je huis. Het stof dat zich op de kleren verzamelt moet je er dan maar bijnemen. Dat zie je uiteraard niet op een hip Instagramkiekje…

Lagom

Vergeet hygge. De nieuwe populaire levensstijl komt niet uit Denemarken maar uit Zweden. Mensen die leven volgens het Lagom-principe, focussen op less is more. In hun huizen is er weinig rommel, wel een minimalistisch interieur waarin enkel betekenisvolle items staan.

Tweedehands

In plaats van nieuwe spullen te kopen, gebruiken volgens Pinterest meer mensen dan ooit items die ze al hebben om hun droominterieur samen te stellen. Ook met tweedehandsmeubeltjes kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten.

Zwarte spoelbak

Mensen zoeken op Pinterest maar 252 procent meer naar zwarte spoelbakken in vergelijking met 2017. Ook zwarte buitenmuren zijn tegenwoordig à la mode.

Diepe kleuren

De voorbije jaren waren we fan van witter dan wit en grijstinten op de muren. Vandaag verschuift de mode naar donkere kleuren om meer diepgang te creëren. Het is ook een manier om bepaalde meubelstukken meer in het oog te laten springen door het grote contrast.

Geometrische accenten

Met geometrische vormen zit je altijd goed. Combineer verschillende structuren in elkaar voor een kunstig geheel. Ook hoekige tafels in atypische vormen en tegels met een strak patroon zijn een mooi voorbeeld van geometrie in huis. Extra punten voor gouden items.

Tropisch behangpapier

Echte planten zijn al een tijdje populair, maar als je die niet in leven kan houden zijn er ook andere opties. Tropisch behangpapier of een blad van je favoriete plant in een kadertje aan de muur: het is helemaal on trend.

Focus op de badkuip

Steeds meer mensen gaan op zoek naar een zen-plekje in hun eigen woonst. En daar is de badkuip enorm voor geschikt. Daarom wordt nu meer geïnvesteerd in een bad, kwestie van er optimaal in te kunnen ontspannen.

Minder muren

Een ander onderdeel van dat zen-gegeven: minder deuren en muren. Denk aan een loftgevoel om het allemaal luchtiger te maken. Want een luchtig interieur is volgens velen de kern van meer ruimte in het hoofd.

Knusse werkplekjes

Na al dat onthaasten moet er natuurlijk ook nog altijd een beetje gewerkt worden. Maar ook dat kan op een relaxte manier. Knusse werkplekjes in huis, ergens in een hoek van een kamer, maken dat je niet afgesloten bent van de rest van het gezin als je nog wat aan de computer zit.

NIET TE MISSEN