Verkiezingen 2018 - Boom

Ex-N-VA’ers starten partij Boom Vooruit

Lemahieu, eerste opvolger van de partij, zetelt als onafhankelijke

Ex-N-VA’ers starten partij Boom Vooruit

Print
Boom -

Daniel Lemahieu (59), eerste opvolger bij N-VA, volgt Britt Willems op die uit de gemeenteraad stapt. Zij zetelde net als drie andere N-VA’ers als onafhankelijke. Ook Lemahieu zetelt als onafhankelijke. Hij en Mark van Heel maakten ook bekend op te komen onder Boom Vooruit.

Het is bij N-VA de eerste vervanger deze legislatuur. Eind vorig jaar stapten vier N-VA’ers, onder wie Britt Willems, uit de fractie om te zetelen als onafhankelijken. Daniel Lemahieu gaf onmiddellijk na de eedaflegging duidelijk aan eveneens te zetelen als onafhankelijke. Na de officiële dagorde maakte Mark van Heel, eveneens ex-N-VA’er, samen met de net aangestelde Daniel Lemahieu bekend dat ze de kiezer tegemoet gaan met een nieuwe partij onder de naam Boom Vooruit. Juan Roca, de derde onafhankelijke in de huidige gemeenteraad zegt eveneens in dit nieuwe project te stappen.

“Mensen zijn de huidige politiek beu, horen we vertellen. Wij zijn bij deze met Boom Vooruit een waardig alternatief. Elke burger is welkom mee te werken. De vierde onafhankelijke, Ils Blommaerts, zal het project in de achtergrond steunen”, zegt Mark van Heel.

Net voor de raad hield de PVDA, die niet in de gemeenteraad zetelt, een ludieke actie. “Er zijn minstens twee open riolen in Boom, in Noeveren en de Bassinstraat. Wij ijveren ervoor de betrokken bewoners gratis aan te sluiten op openbare riolering, onder het motto: hygiënische levensomstandigheden zijn een basisrecht”, legt Rudy Van Rompaey (PVDA) uit.

“We zijn met dit dossier bezig. Het is tientallen jaren verwaarloosd, maar dit bestuur zal het oplossen. Deze rioleringen worden ingebuisd”, zegt burgemeester Jeroen Baert (N-VA).

De PVDA gaf symbolisch een stukje ‘buis’ af, inclusief pluchen rat.

Verkiezingsnieuws