Reusachtige alligator zorgt voor verkeerschaos door midden op straat een uiltje te vangen

Print

Reusachtige alligator zorgt voor verkeerschaos door midden op straat een uiltje te vangen Video: KameraOne

Een alligator zorgde afgelopen weekend voor verkeerschaos op een drukke weg in de Amerikaanse staat Florida. Het reusachtige reptiel zat lekker te dutten in het midden van het asfalt en was niet van plan om uit de weg te gaan, ondanks herhaaldelijke pogingen van automobilisten om het dier weg te jagen.

Een gezin uit de Amerikaanse stad Seffner kwam terug van een Americanfootballwedstrijd toen hun weg naar huis werd geblokkeerd door een reusachtige alligator, die rustig in het midden van de drukke verkeersader in de zon lag. “Mijn vriendin nam een bocht, en daar zat hij dan”, aldus de maker van de beelden. Automobilisten probeerden het dier te verjagen door te claxonneren, maar daar trok de meterslange alligator zich niks van aan. Uiteindelijk werd het de alligator toch te warm onder de voeten en besloot hij - op zijn dooie gemak - om te verkassen naar het struikgewas.

Het is niet de eerste keer dat er fileleed ontstaat in de Verenigde Staten door alligators die aan de overkant van de straat hun heil willen zoeken: eerder deze maand zorgde een alligator van minstens twee meter voor een kilometerslange file in Florida door midden op een autosnelweg te gaan zitten en in de Amerikaanse staat South Carolina deed eentje zijn best om de ochtendspits te verstoren door rond te dwalen op een oprit van een snelweg.

MEEST RECENT