Man breekt in bij ex-werkgever: tien maanden cel

Het pand waar hotel Fevaca was gevestigd. Foto: Google Street View

Man breekt in bij ex-werkgever: tien maanden cel

Willebroek -

Een inbraak bij een ex-werkgever komt een koppel uit Willebroek duur te staan. De hoofdbeklaagde, Eric K., liep 10 maanden effectieve gevangenisstraf op. Zijn vriendin kwam er vanaf met 100 uren werkstraf.

K. moet ook een boete van 300 euro betalen. Wanneer Nina C. de opgelegde werkstraf niet uitvoert, krijgt ze van de rechter een vervangende straf van 10 maanden.

Midden november 2016 kon de politie van Mechelen-Willebroek de twee ’s nachts in de boeien slaan. Aanleiding tot de feiten was het ontslag van K., toen hij werkzaam was in hotel Fevaca aan de jachthaven in de Kanaalgemeente. Toen hij door de uitbater zijn ontslag kreeg, was voor K. het hek van de dam en besloot hij in het hotel in te breken. “Om er nog wat persoonlijke spullen te gaan ophalen. Ik had eigenlijk niet de bedoeling om er te gaan stelen, maar mijn persoonlijke zaken, ja die wou ik wel terug”, klonk het later in zijn verklaring.

Vrouw ging hem achterna

Op 15 november 2016 omstreeks 1u keerde hij terug met zijn fiets naar de zaak van zijn ex-werkgever. “Ik vertrouwde het niet wat hij van plan was en ben hem achterna gereden”, zei de 35-jarige Nina C.

Bij de controle werden flessen wijn aangetroffen in de fietszakken van de vrouw en enkele omslagen met geld in de zakken van de man. Het geld werd door K. gestolen uit de kluis van het hotel. “Je had dus duidelijk wel de bedoeling om er te stelen en niet alleen om wat kleren van u op te halen”, zei de procureur.

De vrouw schoof alle schuld in de schoenen van K. De rechter is haar daar ook in gevolgd.

LDN

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio