Politie pakt zeventien hooligans van Antwerp en Beerschot Wilrijk op

Print
Antwerpen -

Het Antwerpse parket bevestigt dat veertien verdachten donderdag voor de onderzoeksrechter worden geleid in een onderzoek naar zogenaamde ‘free fights’, knokpartijen die op voorhand worden afgesproken. Het gaat om supporters van zowel Antwerp als Beerschot Wilrijk.

Volgens parketwoordvoerster Sylvie Van Baden gaat het om een onderzoek naar voetbalgerelateerd geweld, “gepleegd door verschillende harde kernen van supportersgroepen van voetbalclubs Antwerp en Beerschot Wilrijk.”

In het kader van dat onderzoek werden donderdag zeventien huiszoekingen uitgevoerd en uiteindelijk werden er veertien verdachten voor de onderzoeksrechter geleid, die zal beslissen over hun verdere aanhouding.

Het onderzoek loopt al geruime tijd, zo bevestigen verschillende bronnen ons. Op videobeelden die onze redactie ontving, is te zien hoe hooligans van Antwerp deelnemen aan een ‘free fight’ met Brugge-supporters.

Onder de verdachten zijn onder meer een binnenhuisarchitect, een bekende persfotograaf, een uitbater van een tattooshop en de eigenaar van een kickboxclub.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio