Verkiezingen 2018 - Berchem

Open Vld kiest voor ervaring in districten

Foto: Open Vld

Open Vld kiest voor ervaring in districten

Print
Berchem / Wilrijk / Hoboken -

Open Vld heeft de top drie klaar van de lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in de Antwerpse districten Berchem, Hoboken en Wilrijk. De liberalen kiezen er telkens voor lijsttrekkers met (bestuurs)ervaring. In Berchem wordt dat lokaal afdelingsvoorzitter Kris Gysels, in Hoboken districtsraadslid en afdelingsvoorzitter Edith Lampo en in Wilrijk districtsschepen Werner Theuns.

Na Gysels volgen in Berchem districtsschepen Ann Bakelants en Vlaams parlementslid Willem-Frederik Schiltz, die ook op de Antwerpse stadslijst van Open Vld staat (vierde plaats). Schiltz verhuisde vorig jaar naar Berchem vanuit het centrumdistrict Antwerpen, waar hij een tijd districtsschepen was.

In Hoboken prijkt lokaal ondervoorzitter Dirk Parijs op twee, gevolgd door de jonge Tess Goossens. In Wilrijk is de tweede plaats voor districtsraadslid en voormalig Antwerps Jong Vld-voorzitter Alexandra D’Archambeau, en de derde voor Wim Verreyken.

Eerder maakte Open Vld al bekend dat de stadslijst zal worden aangevoerd door staatssecretaris Philippe De Backer en advocate Erica Caluwaerts. Voormalig minister Annemie Turtelboom kan geen mandaat meer opnemen omdat ze bij de Europese Rekenkamer gaat werken.

In het district Antwerpen wordt de joodse districtsschepen Samuel Markowitz de liberale lijsttrekker.

Verkiezingsnieuws