Dotan zegt af voor Rock Werchter

De in opspraak gekomen Nederlandse zanger Dotan annuleert al zijn concerten, en dus ook dat op Rock Werchter. Dat maakt de organisatie van het festival woensdag bekend. Tim Vanhamel vervangt met zijn band Millionaire Dotan.

Dotan kwam de voorbije weken in opspraak toen bleek dat hij zelf nepaccounts liet maken op sociale media om zichzelf op te hemelen. De Nederlander bleek ook verhalen verzonnen te hebben, onder meer over ontmoetingen met zieke fans.

“De Nederlander wil focussen op nieuw werk en annuleert al zijn geplande concerten”, is de officiële uitleg van Nele Bigaré, woordvoerster van Rock Werchter.

“Een vervanger is gezocht en inmiddels gevonden: Millionaire. Ze staan op zaterdag 7 juli in The Barn. Het is van 2005 geleden dat Millionaire op Rock Werchter speelde. Het wordt een fijn en flink rockend weerzien.”

Rock Werchter 2018 vindt plaats van donderdag 5 juli tot en met zondag 8 juli. Headliners zijn onder meer Arctic Monkeys, Pearl Jam, Nick Cave & The Bad Seeds, Gorillaz, Queens of the Stone Age en The Killers. De dagtickets voor zaterdag 7 en zondag 8 juli zijn uitverkocht. Voor de andere twee dagen zijn nog tickets te koop. Combitickets zijn er ook nog.

Nu in het nieuws