Ontsnapte giraf zet zoo enkele uren op stelten

Print

Ontsnapte giraf zet zoo enkele uren op stelten Video: Reuters

Een jonge giraf was niet van plan om eeuwig in haar hok te blijven zitten en trok er enkele uren op uit om een avontuur te beleven. Het zeven maanden oude dier zorgde voor amok en rende voortdurend weg van de achtervolgende verzorgers. Na het wilde avontuurtje, waarbij de giraf de zoo niet verliet, ging ze uit eigen beweging weer naar haar hok.

De giraf - die Thablisa heet - was er maandag geslaagd te ontsnappen uit de stal waarin ze overnacht en liep enkele uren vrij rond in de zoo van Fort Wayne, een stad in de Amerikaanse staat Indiana. Het grote dier verzeilde uiteindelijk op een niet-publieke parking, waar ze haar verzorgers bleef verschalken en hen een leuke looptraining bezorgde.

“Toen ze doorhad dat de parking maar saai is, besloot Thablisa om uit eigen beweging naar haar habitat terug te keren”, aldus medewerkers van de zoo op hun Facebookpagina. “Ze verliet nooit het terrein van de zoo en rust nu uit, dichtbij haar mama.” De Fort Wayne Zoo voegde eraan toe dat het de eerste keer in meer dan veertig jaar is dat een dier kan ontsnappen, maar beloofde ook maatregelen te nemen zodat het nooit meer kan gebeuren.

MEEST RECENT