Lierse ontkent akkoord over overname

Foto: Photo News

Lierse ontkent akkoord over overname

Print

Lierse zou woensdag een definitieve overnemer hebben gevonden in de vorm van voormalig Waregem-voetballer David Nakhid, meldt Sporza. De club ontkent dit echter aan onze redactie. Donderdag verschijnt de voetbalclub voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). Zonder nieuwe overnemer dreigt Lierse naar de amateurreeksen te zakken.

Lierse wordt al een heel seizoen geplaagd door financiële problemen. Zo werden de voetballers door het uitblijven van een overnemer niet betaald. Begin april kondigde Wadi Degla een zoveelste financiële injectie aan, maar de onzekerheid blijft. De toekomst van stamnummer 30 staat hierdoor dus nog steeds op het spel.

De meest concrete mogelijke overnemer blijft David Nakhid, ex-voetballer van onder meer Waregem. Hij en overlater Maged Samy zijn na enkele maanden nog steeds in gesprek, maar witte rook heeft dat dus nog niet opgeleverd. Donderdag verschijnt Lierse in beroep voor het Belgisch Arbitragehof van de Sport (BAS), nadat het van de licentiecommissie eerder een ‘njet’ kreeg te horen. Zonder nieuwe overnemer is de kans op een licentie gering. In dat geval zou Lierse naar de amateurreeksen zakken.

Woensdagmiddag maakte Sporza het nieuws bekend dat Lierse overgenomen wordt door ex-voetballer David Nakhid. Tussen 18 en 20 uur zou de handtekening worden gezet, weet de openbare omroep. Aan onze redactie werd er echter bevestigd dat er nog geen akkoord bereikt is over de overname, en is het zelfs onduidelijk of Nakhid nog in de running is om geel-zwart over te nemen.

MEER VOETBALNIEUWS