Britse krant vol lof over Antwerpen: “De coolste stad van België”

Foto: Victoriano Moreno

Britse krant vol lof over Antwerpen: “De coolste stad van België”

Print
Antwerpen -

Er zijn al een heleboel buitenlandse kranten en tijdschriften de revue gepasseerd die de loftrompet afstaken over Antwerpen. De Britse krant The Independent is de volgende in de rij. “Antwerpen is niet groot, maar de stad is wel de coolste van België”, klinkt het.

The Independent publiceerde woensdagochtend een ‘Antwerp City Guide’, een overzicht van redenen waarom de (Britse) toerist naar ’t Stad moet trekken en wat er allemaal te zien en doen is. “Antwerpen, de facto de hoofdstad van Vlaanderen, heeft een pak meer te bieden dan je zou denken”, begint het artikel. De krant is verwonderd over de prachtige gebouwen en musea in de stad, over het uitstekende eten, over de mode, enzovoort.

Wat kan je doen als je in Antwerpen bent? “Breng een bezoek aan de imposante Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de extravagante Grote Markt”, aldus de auteur. “Wandel ook naar de chi-chi wijk ’t Zuid en naar het noorden van de stad. Op Het Eilandje zijn het Museum Aan de Stroom en het Red Star Line Museum twee must-sees.”

Architectuur

Britse krant vol lof over Antwerpen: “De coolste stad van België”
Foto: JVdP

The Independent raadt bezoekers ook aan om naar enkele musea te gaan, zoals het Rubenshuis, het M HKA en het Middelheimmuseum. Ook over de architectuur in Antwerpen alleen maar lovende woorden: “Het kathedraal-achtige Centraal Station is indrukwekkend, maar het is niet eens de grootste architecturale statement van de stad. Die eer komt toe aan de Cogels-Osylei in Zurenborg, een fin de siècle-straat met huizen in Belle Époque- en Art Nouveau-stijl. Ook de KBC-toren en het Havenhuis krijgen een vermelding.

De krant heeft het verder over de Schelde en de art deco voetgangerstunnel, die een ‘verborgen schat’ wordt genoemd. “De zichten vanop Linkeroever zijn echt epic.”

(Lees verder onder de foto)

Britse krant vol lof over Antwerpen: “De coolste stad van België”
Foto: JaTi

De Koninck

Een bezoek aan brouwerij De Koninck moet ook op je lijstje staan en er worden een hele rits restaurants en cafés aangeraden, zoals Fish a’gogo’, de Bourla, Frituur No.1, café De Kat, Dogma Cocktails en Caffènation.

“De Kloosterstraat is ideaal om op een slaperige zondag in rond te kuieren, en de beste zichten op de stad heb je vanop het dak van het MAS”, aldus The Independent. “Antwerpen, de coolste stad van België, en dat op amper anderhalf uur van Londen en Birmingham.”

Lees hier het volledige artikel in The Independent.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio