Zwangere vrouw krijgt internet over zich heen nadat ze kleuter opzettelijk laat struikelen

Print

Zwangere vrouw krijgt internet over zich heen nadat ze kleuter opzettelijk laat struikelen Video: Reuters

Een zwangere vrouw uit de Chinese stad Baoji is sinds vorige week de kop van Jut op sociale media. Tijdens een bezoek aan een restaurant liet ze met opzet een jongetje van vier jaar struikelen door haar voet uit te steken. Het kind moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis, maar hij stelt het wel.

Het tafereel gebeurde afgelopen donderdag. Het waren de plastic gordijnen aan de voordeur die flink wat frustratie teweegbrachten bij de vrouw. Doordat de kleuter net voordien de zaak binnenliep, vlogen de gordijnen per ongeluk tegen het gezicht van de dame.

De brutale wijze waarop ze wraak nam, gaat intussen de wereld rond. Net op het moment dat het kind het restaurant wilde verlaten, stak ze plotseling haar been uit en kwam het jongetje ten val. Het jongetje kwam ervan af met een blauwe plek aan zijn voorhoofd en werd vervolgens uit voorzorg afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij leed voordien immers al aan een hartaandoening.

Gevangenisstraf met uitstel

“In het begin dacht ik dat mijn zoon zelf was gestruikeld, maar even later vertelde hij me dat de vrouw hem liet vallen”, vertelde de moeder van de kleuter aan China South Daily. “Andere klanten in het restaurant bevestigden zijn verhaal. Toen ik de bewakingsbeelden te zien kreeg, was ik zo boos dat ik de politie belde.”

Eens het beeldmateriaal ook op sociale media circuleerde, bleven een heleboel misnoegde reacties niet uit. “Voor iemand die binnenkort moeder wordt, is dit erg beschamend”, klonk het onder meer.

De zwangere vrouw heeft zich nadien aangegeven bij de politie en geëxcuseerd bij de ouders van het jongetje. “De politie vertelde me dat ze een lichte gevangenisstraf met uitstel en een geldboete kreeg”, vervolgde de moeder. Dat de vrouw niet naar de cel moet, stelt de dame gerust. “Ze is nu eenmaal zeven maanden zwanger. Ik kan de straf begrijpen.”

MEEST RECENT