Vlecht eens een roosje in je haar

Foto: IG

Beauty

Vlecht eens een roosje in je haar

Print
Vlechten zijn al enkele jaren een hype op de festivalweide en als het van handige dames op Instagram afhangt, blijft dat dit jaar ook zo. Al moeten de klassiekers misschien wel wijken voor een romantische vlecht in de vorm van een roosje.

Verschillende dames, onder wie de Amerikaanse haarstyliste Alison Valsamis, tonen op Instagram hun kapsel met een roos - gemaakt met eigen haar - als accent. Wie een beetje handig is, kan de romantische stijl zelf uitproberen. Maak verschillende kleine vlechtjes op je achterhoofd. Trek de haren een beetje los en rol de vlecht op. Zet vast met een schuivertje. Maak vervolgens nog enkele vlechten die iets dikker zijn en rol ze rond elkaar. Zo creëer je verschillende laagjes van het ‘haarroosje’.

Mag het nog een beetje feeërieker? Dan kun je verschillende roosjes in verschillende maten in je kapsel verwerken. Ook gezien: opgerolde vlechten in opvallende kleuren. Ben je meer voor de eenvoud, dan is het misschien een idee om met één vlecht te werken. Neem een streng haar aan beide kanten van je hoofd en maak vast met een elastiek. Vlecht het haar nu in en draai op. Zet vast met een schuivertje, eventueel boven een gewone paardenstaart. Dan krijgt die een extra touch.

 

Een bericht gedeeld door Missy (@missysueblog) op

NIET TE MISSEN