Dieven proberen tot twee keer toe aan de haal te gaan met geldautomaat, maar dat loopt telkens verkeerd

Print

Dieven proberen tot twee keer toe aan de haal te gaan met geldautomaat, maar dat loopt telkens verkeerd Video: Facebook - Pasadena Police Department

De politie van Pasadena is op zoek naar de daders van enkele pogingen tot diefstal. Enkele mannen hadden op 15 april getracht om een geldautomaat te stelen in een overheidsgebouw, maar dat liep duidelijk niet van een leien dakje. En ook tweede poging enkele dagen later ging niet zoals verhoopt.

Het korps heeft intussen bewakingsbeelden vrijgegeven via Facebook om de daders op te sporen. De video laat zien hoe een witte Chevrolet Silverado de glazen deuren van het gebouw ramt, alvorens een tweede persoon in actie schiet. Hun plan was in ieder geval goed op voorhand uitgedacht: ze zouden een gele kabel vastmaken aan de automaat om vervolgens zo snel mogelijk weg te rijden.

In de praktijk verliep het echter veel minder vlot. Tijdens de vluchtpoging kon de wagen enkel een deel van de automaat losrukken. Even leken ze nog aanstalten te maken om een extra poging te ondernemen, maar uiteindelijk besloten ze toch om ervandoor te gaan.

Het bleef overigens niet bij die ene keer. Enkele dagen later volgde een vergelijkbare poging tot diefstal, maar toen kwamen de daders tot het besef dat er geen geld in de automaat zat.

De politie is momenteel volop in de weer om de dieven te identificeren.

MEEST RECENT