© Olivier Matthys

Verdachte in verdenking gesteld voor poging doodslag in Anderlechtse probleemwijk

Er is naar aanleiding van de incidenten in de Peterboswijk in Anderlecht, waarbij agenten bekogeld werden, al één verdachte opgepakt en in verdenking gesteld voor poging doodslag. Dat meldt het Brusselse parket dinsdag. De man werd door de onderzoeksrechter ook onder aanhoudingsbevel geplaatst maar het is nog niet duidelijk of hij nog steeds in de cel zit. Volgens het Brusselse parket is er ook al sinds januari een specifieke aanpak voorzien voor de incidenten in de Peterboswijk.

gjs, phu

De voorbije maanden werden agenten in de Anderlechtse probleemwijk tijdens hun dagelijkse controles steevast bekogeld met petanqueballen, mayonaisepotten of stenen, gegooid vanop twintig meter hoogte. De politie is er persona non grata, na verhalen van minderjarigen die er drugs dealen en niet langer zin hebben in de schoolbanken. Sinds begin maart werden al zeven processen-verbaal opgesteld wegens poging tot moord.

Ook zondagavond liep het er uit de hand. Bij een simpele controleactie op geldige vervoersbewijzen polsten drie controleurs van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB of enkele jongeren wel betaald hadden voor hun busticket. In een mum van tijd verzamelden tientallen opgehitste minderjarigen aan de bushalte. De drie controleurs deelden in de klappen en zagen de jongeren aan de haal gaan met hun tablets. Een toevallige voorbijganger kon de scène filmen.

Maandagnamiddag werd ook een cameraploeg van Terzake met stenen bekogeld.