Marc Coucke wil scoren met voetbalclub Durbuy

Marc Coucke. Foto: BELGA

Marc Coucke wil scoren met voetbalclub Durbuy

Print

Haalt Marc Coucke straks Chinese topclubs naar Durbuy? De miljardair investeerde niet alleen in Anderlecht of Pairi Daiza, maar ook in het kleinste stadje van België, waar hij een hotel en avonturenpark bezit. Nu wil Coucke dat de voetbalaccommodatie van Durbuy een flinke upgrade krijgt, om er lucratieve stages voor buitenlandse clubs te organiseren.

Als er één ding is dat je Marc Coucke moet nageven, dan is het wel dat hij als geen ander out of the box kan denken. De flamboyante zakenman mag dan geen eigenaar, aandeelhouder of bestuurder zijn van Royal Entente Durbuy, maar het voetbalclubje uit de tweede amateurliga C past wel perfect in zijn toekomstplannen. Coucke zou er luidop van dromen om internationale teams naar Durbuy te halen voor voetbalstages, met rijke Chinese clubs op kop. Aan hotels en restaurants alvast geen gebrek, aan goede voetbalvelden des te meer. Durbuy is maar een middenmoter in de tweede amateurliga en de terreinen en kleedkamers zijn allesbehalve geschikt om professionele clubs te ontvangen.

Coucke wil daarom een upgrade en vindt in het bestuur van de amateurclub een gewillige medestander. “We dienden een aanvraag in bij de gemeente”, bevestigt voorzitter Paul Tintin. “We willen in de eerste plaats switchen van hoofdveld. Het huidige, met de atletiekpiste rond, voldoet niet. We willen ons B-veld upgraden en er een tribune naast plaatsen. De burgemeester bekijkt nu of we de nodige vergunningen kunnen krijgen.”

Nu in het nieuws