Ex-schepen Voorhamme niet op sp.a-lijst

Robert Voorhamme. Foto: Jan Van der perre

Ex-schepen Voorhamme niet op sp.a-lijst

Print
Antwerpen -

Opmerkelijke afwezige op de Antwerpse sp.a-lijst is gemeenteraadslid en voormalig onderwijsschepen ­Robert Voorhamme (68). Hij wil zich volledig kunnen toeleggen op zijn mandaat als voorzitter van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen. Voorhamme stapte in 1995 in de actieve politiek.

“Ik ben begonnen aan mijn tweede mandaat als voorzitter van de Associatie”, zegt de ex-schepen. “Om die rol zuiverder te kunnen opnemen, is het beter dat ik stop met de actieve politiek. Toch zal ik steeds ter beschikking staan van de partij. Het is nu aan de jonge generatie om hun verantwoordelijkheid op te nemen. Zolang zij beroep op mij willen doen, zal ik er voor sp.a zijn. Ik ga me niet opdringen.”

Voorhamme werd in 1995 Vlaams parlementslid. Na de Visa-affaire, een politieke crisis in Antwerpen, werd hij schepen van Onderwijs. Hij bleef dit tot eind 2012. Daarbij was hij politiek de rechterhand van toenmalig burgemeester Patrick Janssens (sp.a). Voorhamme zetelt nu nog in de Antwerpse gemeenteraad.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio