Als een blikje ansjovis op de metro tijdens de Antwerp 10 Miles

Print

De AG Antwerp 10 Miles betekent een enorme drukte op Linkeroever en in het stadscentrum. En als je dan de metro ingaat tussen de twee stadsdelen, zitten de trams overvol. Gezellig, zeker met dat zomerweer.

Het parcours van de Antwerp 10 Miles leidt de lopers 16 kilometer lang mee van Linkeroever door de Kennedy- en Bolivartunnel en vervolgens langs de Scheldekaaien het historisch centrum in, om uiteindelijk via de Waaslandtunnel weer op Linkeroever te arriveren.

Het loopevenement lokt vele tienduizenden mensen naar Antwerpen. Volgens de politie raken de voetgangerstunnel en de veerboot verzadigd, en ook op de premetro is het bijzonder druk. De Park & Rides worden veelvuldig gebruikt en die van Melsele was al vroeg volzet. Stewards sturen bestuurders door naar parkings waar wel nog plaats is.

Doordat de Kennedytunnel richting Nederland urenlang afgesloten is, is het druk op het noordelijke deel van de Antwerpse Ring, de verplichte omleidingsroute. “Maar al bij al verloopt het verkeer er nog vlot. Tussen Waaslandhaven-Zuid en de Liefkenshoektunnel doe je er nu vijf minuten langer over. Wij hebben de indruk dat bestuurders goed geïnformeerd waren”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Door het warme weer krijgen de deelnemers aan de Antwerp 10 Miles de raad om rustig te lopen en voldoende te drinken. De organisatie zorgde voor extra kraantjes met drinkwater aan de start en ook onderweg werden de bevoorradingsposten goed voorzien van water en sportdrank.