Zwaar verlies voor Heist dat play-offs niet zal spelen

Archiefbeeld Napoléone Foto: mpics

Dender - Heist 4-1

Zwaar verlies voor Heist dat play-offs niet zal spelen

Print

De kogel is door de kerk. In het zicht van de meet sneuvelde Heist als het over het spelen van de play-offs gaat. Een zware nederlaag in Dender kon niet worden voorkomen, al vielen de cijfers wellicht te zwaar uit.

Nochtans begon Heist vrij pittig aan de partij. Napoléone vuurde een knal af op de vuisten van keeper Gies. Toch zou Dender op 1-0 komen, én met een mooie goal. Sterckx haalde de bal uit de lucht en vlamde mooi tussen de palen. Kort voor de pauze stond het gelijk. Een mooie aanval opgezet door Engelen. Die verscheen na drie weken afwezigheid (liesblessure) weer aan de aftrap.

Engelen bediende Tambeur. Zijn flankvoorzet werd door Troonbeeckx knap in doel getrapt. Eén minuut later was het al 2-1. Aanvoerder Hias knalde in het dak van het doel binnen. Na de pauze bleef Sols in de kleedkamer, zijn vervanger was Verbist. In de tweede minuut dan dé kans uit de wedstrijd. Kabeya zette zich goed door, hij centerde centraal en voor een leeg doel trapte Napoléone de bal onbegrijpelijk over.

Als Heist hier scoort is alles te herdoen. Niet dus en dat gaf Dender de kans om er wat later 3-1 van te maken. Dat gebeurde langs Bogaerts, op aangeven van Mehdi Tarfi. Een kwartier voor tijd werd Bart Webers dan uitgesloten. De ref beoordeelde zijn ingreep als een foutieve tackle, toch een hele zware sanctie voor iets wat meer op een correcte ingreep leek. Het vat was af bij de bezoekers die langs de ingevallen Zaidi nog een vierde goal om de oren kregen. Bij Heist kreeg Napoléone een gele kaart.

En zo is het (eindronde)verdict gevallen. Door dit verlies kan Heist nooit nog op de vierde plaats eindigen omdat Deinze twee matchen meer heeft gewonnen en er is nog maar één match te spelen. Deinze, Dessel, Knokke en Lommel spelen de playoffs met als inzet de landstitel van beste amateurclub in België. Voor Heist wacht nu nog één wedstrijd, volgende zaterdag thuis tegen Chatelet-Farciennes.

Voor Heist een partij die geen enkel belang meer heeft, voor de bezoekers des te meer. Of Chatelet of Hamme eindigen op de veertiende (rechtstreekse degradatie) plaats. Chatelet moét in Heist winnen wil het nog kans maken op redding.

MEER VOETBALNIEUWS