Kans op strenge straffen houdt trouwstoet niet tegen

Foto: © Gil Plaquet

Kans op strenge straffen houdt trouwstoet niet tegen

Print
Mechelen -

De lokale politie Mechelen-Willebroek kreeg zaterdagnamiddag opnieuw melding van een trouwstoet die het niet al te nauw nam met de wegcode. In de Jubellaan in Mechelen werden de voertuigen gecontroleerd. De overtreders mogen zich binnenkort aan een proces-verbaal verwachten.

Het is niet de eerste keer dat een trouwstoet commotie veroorzaakt op de openbare weg in Mechelen. In februari hield de politie nog een konvooi auto’s staande. Er werden toen 33 overtredingen vastgesteld, goed voor bijna 9.000 euro aan boetes. Ondanks de veiligheidsrisico’s en de realistische kans op strenge straffen, waagden een aantal bestuurders het dus toch opnieuw.

“Het is een vorm van overlast die bovendien de veiligheid van andere weggebruikers in het gedrang brengt”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “We vragen steeds om er melding van te maken, met het oog op het identificeren en het verbaliseren van de overtreders en het stoppen van het mogelijk gevaarlijke rijgedrag. De regels zijn er om het verkeer een veilig verloop te laten kennen. Het doel is om mensen te overtuigen zich daar dan ook aan te houden.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio