David Beckham oogst kritiek met filmpje waarin zesjarige dochter wagen mag besturen

Print

David Beckham oogst kritiek met filmpje waarin zesjarige dochter wagen mag besturen Video: Instagram - David Beckham

Voormalig topvoetballer David Beckham kreeg donderdag wat kritiek te verduren door een video op zijn Instagram-account. Hij filmde hoe zijn zesjarige dochter Harper zijn auto mocht besturen terwijl hij de pedalen indrukte.

De beelden doken aanvankelijk op via een Instagram-story van de voetbalvedette. “Oké, wat ben je aan het doen?”, vroeg hij aanvankelijk aan Harper. “Ik ben aan het rijden, ik zal je laten zien wat dit meisje kan doen”, reageerde ze klaar en duidelijk terwijl ze zonder gordel achter het stuur zat. Ook voor Beckham zelf kwam de repliek aan als een lichte verrassing, getuige zijn blik toen hij even naar de camera keek.

Kwestie van zijn volgers gerust te stellen, plaatste hij ook een kort bericht bij de video. “Om duidelijk te zijn: dit gebeurde op mijn oprit”, schreef er nog bij. Het maakt dat Beckham geen verkeersregels overtrad, al kwam er intussen wel kritiek op zijn beslissing om het filmpje online te plaatsen.

Onder meer Julie Dagnall, de baas van Child Seat Safety Limited, uitte kritiek op de acties van de ex-voetballer. “Ik kan begrijpen dat het aantrekkelijk is om je kind zulke dingen te laten ervaren, maar dit vervolgens ook plaatsen op sociale media is niet zo gepast”, klinkt het in een reactie aan Manchester Evening News. “Dit kan in de toekomst nog tegen hem gebruikt worden wanneer hij bijvoorbeeld eens de verkeersregels overtreedt. Ook al breekt hij de wet in dit geval niet, toch zouden we het niet aanraden.”

MEEST RECENT