Bijna heel de dag kans op lokale onweersbuien

Foto: rr

Bijna heel de dag kans op lokale onweersbuien

Print

Vanaf zondagochtend komen we terecht in onstabiele lucht, aldus het KMI. Dat betekent dat er vanaf zondagochtend al kans is op een plaatselijke bui met onweer in het westen van het land.

Vandaag komen we terecht in warme maar onstabiele lucht. We krijgen afwisselend zonnige en bewolkte perioden. In de ochtend kan reeds hier en daar een regen- of onweersbui vallen in het westen van het land. In de loop van de namiddag verwachten we vooral in het binnenland enkele onweersbuien die plaatselijk kunnen gepaard gaan met rukwinden ot 55 of 60 km/h. Toch geldt in Vlaanderen bijna de hele dag code geel.

Maxima van 21 of 22 graden op de Ardense hoogten en 27 graden in de Kempen. Zondagavond en tijdens het eerste deel van de nacht kunnen er, vooral in het binnenland, nog enkele buien vallen maar de onweerskans neemt stilaan af. Tijdens het tweede deel van de nacht trekt een storing met regen en buien van west naar oost. In het noordwesten wordt het dan droog met opklaringen. De minima liggen tussen 9 of 10 graden in het westen en 14 graden in het uiterste zuiden bij een meestal matige en aan zee soms vrij krachtige wind die ruimt naar westzuidwes

Bijna heel de dag kans op lokale onweersbuien

Maandag frisser

Vannacht trekt een zwak koudefront over ons land, goed voor veel wolken en wat regen. Daarna wordt het in Laag- en Midden-België opnieuw droog en verschijnen er opklaringen. Minima rond 10 graden. De zuidwestelijke wind wakkert geleidelijk aan en ruimt naar het westen.

En daarmee is het mooie liedje uit. Weliswaar blijft het maandag op de meeste plaatsen droog met opklaringen, maar het kwik komt niet veel hoger dan 16 graden. De westenwind waait stevig door.

Dinsdag passeert een regenzone. Het wordt dus meestal grijs weer met af en toe wat lichte regen of motregen. Maxima rond 16 graden.

Woensdag halen we nog 15 graden. De dag begint regenachtig, later komen er wat opklaringen.

MEEST RECENT