‘Austin Powers’-acteur op 49-jarige leeftijd overleden

‘Austin Powers’-acteur op 49-jarige leeftijd overleden

Print

Verne Troyer, de Amerikaanse acteur die vooral bekend is door zijn rol als Mini-Me in de ‘Austin Powers’-films, is op 49-jarige leeftijd overleden. De acteur met dwerggroei was twee weken geleden opgenomen in het ziekenhuis.

De 49-jarige Verne Troyer was vooral bekend door zijn rol als Mini-Me in de komische ‘Austin Powers’-films en hij speelde ook de rol van Griphook in de eerste ‘Harry Potter’-film. In juni van 2008 lekte TMZ.com een sekstape van de acteur met zijn voormalige vriendin. Troyer vervolgde de website wegens een inbreuk op de privacy en het schenden van auteursrechten en kreeg gelijk: een federale rechter verbood later die maand de distributie en de vertoning van de tape.

Twee weken geleden werd hij in de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis opgenomen na een noodoproep van zijn vrienden. Die maakten zich zorgen omdat hij “extreem kwaad, dronken en suïcidaal” was, vertelde een van hen aan de toegesnelde ambulanciers.

De dokters hielden hem 72 uur in het ziekenhuis om hem te observeren en te behandelen voor alcoholvergiftiging. Vermoedelijk is hij daar zaterdag aan gestorven op 49-jarige leeftijd.

MEEST RECENT