© BELGA

Groen sluit coalitie met N-VA uit: “Het stadsbestuur maakt de Antwerpenaren ongelukkig”

Groen heeft zaterdag haar nieuwe campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld in Gent. Partijvoorzitter Meyrem Almaci sluit een coalitie met N-VA uit in Antwerpen. Ook op federaal en Vlaams niveau lijkt een toekomstige samenwerking niet op de agenda te staan. “We zijn hun uitdager en zullen dat ook blijven”, aldus Almaci.

bap

Groen lanceerde zaterdag haar nieuwe campagne ‘Groen maakt gelukkig’. “We zijn tegen negativisme en fatalisme en zetten in op hoop en perspectief, voor iedereen. Het kan anders.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Politiek moet mensen eigenlijk gelukkig maken”, zegt Almaci aan VRT NWS. “Uit ons onderzoek blijkt dat mensen gelukkig worden van een verkeersveilige buurt, van minder verkeersdrukte, meer gezonde lucht en zaken als betaalbaar wonen en vooral veel groen. Dat sluit naadloos aan bij ons programma.”

Op de vraag of de partijvoorzitter in Antwerpen voor de gemeenteraadsverkiezingen een front wil vormen met N-VA, was het antwoord van Almaci duidelijk. “De kans dat we samen met N-VA gaan besturen in Antwerpen is uitgesloten. We zijn de uitdager van de N-VA in Antwerpen en we gaan dat ook blijven. Ons programma daar staat diametraal tegenover wat dat stadsbestuur doet. Dat stadsbestuur maakt de mensen in Antwerpen ongelukkig.”

Ook over een coalitie op federaal niveau tussen Groen en N-VA wordt niet enthousiast gereageerd door Almaci. “Als ons programma diametraal tegenover hun programma staat, zie ik niet in hoe we dat op dat niveau ook kunnen realiseren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER