Belgische man wil inbreken door gevel flatgebouw te beklimmen, maar op de zevende verdieping loopt het mis

Print

Belgische man wil inbreken door gevel flatgebouw te beklimmen, maar op de zevende verdieping loopt het mis Video: YouTube

Brandweermannen van de Spaanse exclave Ceuta moesten vorige week een Belgische man redden die zich wanhopig vastklampte aan een airco aan de buitenkant van een gebouw. Volgens de lokale media probeerde de man in te breken in de appartementen door via de gevel omhoog te klimmen, maar kon hij geen kant meer op door een gesloten raam op de achtste verdieping. De dief werd gered, en mocht even bekomen in het ziekenhuis voor hij werd gearresteerd.

De brandweer van de Spaanse exclave vlakbij Marokko kreeg vorige week een oproep binnen en rukte snel uit toen ze hoorden dat een man op airco op de zevende verdieping van een gebouw zat. De Belgische man kon geen kant meer o, tot de verlossende ladder van de brandweermannen zijn richting uit kwam. Zijn redding was echter ook zijn ondergang nadat bleek dat hij eigenlijk had willen inbreken, door via de buitenkant van het gebouw van de zevende naar de achtste verdieping te klimmen.

De nationale politie van Ceuta onderzoekt de zaak momenteel en probeert uit te vissen of de man al iets had kunnen stelen of als er ingebroken werd in flats in het gebouw. De man werd na zijn redding naar het ziekenhuis gebracht toen bleek dat hij ernstig onderkoeld was door zijn avontuur op grote hoogte, maar nu kan hij zich verwarmen in de cel tot het onderzoek van de agenten is afgerond. Hoewel de man volgens de lokale media een Belg is, is er nog geen verdere informatie over zijn identiteit bekend.

MEEST RECENT