Jonge Oost-Vlaamse wielrenner (17) lag dagen in coma na mysterieuze val

Foto: svl

Jonge Oost-Vlaamse wielrenner (17) lag dagen in coma na mysterieuze val

Print

Wielrenner Aiko Van Nuffel (17) uit Lebbeke kwam vorige zaterdag ten val in Buggenhout en lag tot vrijdag in coma. Zijn ouders tastten al die tijd in het duister over de omstandigheden.

In de Stationsstraat in Buggenhout viel Aiko Van Nuffel zaterdag rond de middag toen hij aan het losrijden was. Hij raakte buiten bewustzijn. Het was een autobestuurder die stopte en de hulpdiensten belde. Tot vrijdag lag de jonge renner in coma. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk.

“We weten niet wat er aan de hand was”, zei vader Erik Van Nuffel eerder. “Op zijn fietscomputer kunnen we zien dat hij net voor hij viel, nog optrok tot 37 km/u. En dan niets meer. Is hij gebotst, is hij opgeschrikt door bijvoorbeeld een kat die overstak? We hebben geen enkel aanknopingspunt. Zijn gezicht is geschaafd, net als zijn knieën. Hij is waarschijnlijk frontaal gevallen. Maar de impact op zijn helm is niet van die aard dat hij door iets is geraakt.”

Geen gezondheidsproblemen

De jongeman werd rond 12.45 uur naar het Sint-Blasiusziekenhuis in Dendermonde gebracht. Daar werd hij tot vrijdag in een kunstmatige coma gehouden. “Ze hadden al twee keer geprobeerd om hem daaruit te halen, maar hij reageerde te heftig.”

Aiko rijdt voor een ploeg uit Glabbeek en had geen gezondheidsproblemen. “Hij heeft geen hartafwijking en op het eerste gezicht is de val ook niet gekomen door hartfalen. Bovendien rijdt hij altijd voldoende beschermd. Hij draagt altijd zijn helm. En Aiko rijdt nu al zijn derde seizoen in koers, hij weet dus zeker hoe hij zich moet gedragen op de weg.”

De 17-jarige renner heeft dit seizoen al zes wedstrijden gereden. “Hij viel een paar keer, waardoor hij zich bezeerde aan zijn knieën”, gaat Erik Van Nuffel verder. “Onze zoon is erg gepassioneerd door het wielrennen. We hopen dat hij snel wakker wordt en dat hij opnieuw kan fietsen.”

Er waren geen getuigen van het voorval. Politie en het parket onderzoeken de zaak, maar konden vrijdag niet meer duidelijkheid verschaffen.

Jonge Oost-Vlaamse wielrenner (17) lag dagen in coma na mysterieuze val
Foto: svl
MEEST RECENT