Verkiezingen 2018 - Antwerpen

Open Vld kiest voor joodse kandidaat: jonge Antwerpenaar is geen onbekende

Foto: WAS, rr, Open Vld

Open Vld kiest voor joodse kandidaat: jonge Antwerpenaar is geen onbekende

Print
Antwerpen -

Bij de lokale en provinciale verkiezingen van oktober zal de Antwerpse Open Vld een plaats aanbieden aan de joodse kandidaat Joseph Steimetz. Dat schrijft De Morgen en wordt bevestigd door lijsttrekker Philippe De Backer.

Volgens De Backer werd Steimetz niet aangezocht vanwege zijn geloofsovertuiging. “Joseph is een sympathieke gast, die bij ons al jaren actief is in de jongerenafdeling en in de eerste plaats Antwerpenaar en liberaal is.”

“Wij hebben altijd al mensen van joodse origine op onze lijsten gehad. Die zijn bij ons actief omdat ze liberaal zijn en zich goed voelen bij ons”, zegt De Backer. “Joseph heeft zelf zijn kandidatuur gesteld.”

Het is nog niet duidelijk of Steimetz een plaats krijgt op de lokale lijst, de districtslijst of de provinciale lijst van de Antwerpse Open Vld. Half mei moet daar duidelijkheid over zijn.

Geen onbekende

Steimetz hield zich de afgelopen jaren onder meer bezig met de interculturele dialoog, aldus De Backer. Vorig jaar ging een bericht van Steimetz over een moslim die hem had geholpen op straat viraal.

De jonge Antwerpenaar was daarvoor ook al bekend. Twee jaar geleden nam hij deel aan de 10 Miles na een gewichtsverlies van 150 kilo.

Na de heisa rond Aron Berger, die uiteindelijk niet op de CD&V-lijst gaat staan, liet Steimetz met een foto op het Twitter-account van Jong VLD duidelijk verstaan dat hij er totaal geen probleem van maakt vrouwen de hand te schudden.

 

 

Verkiezingsnieuws