Extreem geval van verkeersagressie aan schoolpoort: vader sleurt chauffeur uit bus en wacht hem een dag later op

De politie pakte gisterennamiddag na schooltijd aan de Don Boscoschool in Halle een man op die afgelopen woensdag al voor een ernstig geval van verkeersagressie had gezorgd op dezelfde plek. Na een discussie met een buschauffeur sneuvelde een ruit en sleepte de man de chauffeur uit zijn bus. Een dag later vatte hij post om excuses te eisen.

idh

Woensdag wilde een bus van busmaatschappij De Vriendt uit Lebbeke na schooltijd de Don Bosco-school uitrijden om leerlingen naar huis te brengen. Bij het verlaten van het schooldomein kwam het tot een heftige discussie met een man die op het voetpad stond. Die kon geen begrip opbrengen dat de bus op het voetpad stond in de chaotische drukte vlak na schooltijd. Het kwam tot een handgemeen waarbij een ruit van de bus sneuvelde.

De voetganger raakte buiten zichzelf en stapte de bus op. Hij sleurde de chauffeur van de bus waarbij die verwondingen opliep en enkele dagen werkonbekwaam was. Tussenkomst van enkele leerkrachten en een andere chauffeur kon erger voorkomen. De politie kwam ter plaatse voor het verhoor. De buschauffeur en de busmaatschappij dienden klachten in.

Maar de man, die zelf twee dochters heeft in de Don Bosco-school, liet het hier niet bij. “Ik eis excuses van de chauffeur en zijn werkgever, al moet ik elke dag voord e schoolpoort komen staan om de bussen tegen te houden”, zo zei de man. En uiteindelijk deed hij gisteren na schooltijd wat hij had aangekondigd: hij vatte post aan de ingang om de bussen tegen te houden en ging al snel in discussie met de eerste chauffeur die kwam aangereden. De politie van de zone Zennevallei was aan de schoolpoort met een tiental mensen aanwezig in burger en in uniform. Uiteindelijk greep de politie in. Toen de man bleef discussiëren, pakte de politie hem op.

Vastgoed

Jobs in de regio