Geen revanche voor Goffin: zwart beest Dimitrov ook in Monaco te sterk

Foto: AFP

Geen revanche voor Goffin: zwart beest Dimitrov ook in Monaco te sterk

Print

Grigor Dimtrov blijft het zwarte beest van David Goffin. Onze landgenoot moest vrijdagmiddag in de kwartfinale van het tennistoernooi van Monaco andermaal de duimen leggen tegen de Bulgaarse nummer vijf van de wereld. Het werd 6-4 en 7-6. Zijn zevende nederlaag al in acht duels tegen Dimitrov, van wie hij vorig jaar de finale van de Masters verloor.

David Goffin had nog een flinke rekening openstaan met Dimitrov na hun laatste ontmoeting in februari in Rotterdam. Daar moest Goffin in de tweede set van de halve finale de strijd staken nadat hij een bal in het oog had gekregen. Die oogblessure zou de 27-jarige Luikenaar bijna twee maanden parten spelen.

Vrijdagnamiddag op het gravel van Monaco kruisten Goffin (ATP-10) en Dimitrov (ATP-5) voor het eerst terug de degens. In de eerste set hielden de twee elkaar goed in evenwicht. Dimitrov ging in het zesde game door de opslag van onze langenoot, Goffin zorgde bij 5-3 voor de rebreak. Maar de beste tennis-Belg ooit gaf meteen daarna opnieuw zijn eigen service af: 6-4 in de eerste set voor Dimitrov.

Geen revanche voor Goffin: zwart beest Dimitrov ook in Monaco te sterk
Foto: AFP

Goffin liet het hoofd niet hangen en stoomde in de tweede set door 0-4 en 1-5. De buit leek binnen, maar Dimitrov krikte zijn niveau op en Goffin ging een paar keer onnodig in de fout. Bij 4-5 liet Goffin drie setpunten liggen. Een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing brengen. Daarin haalde Dimitrov het met 7-5.

Goffin en Dimitrov moesten normaal gezien later de op dag nog samen in actie komen in de kwartfinales van het dubbelspel, maar gaven forfait.

Dimitrov nu tegen onstuitbare Nadal

Rafael Nadal plaatste zich zonder problemen voor de halve finale in Monaco. De Spaanse nummer 1 van de wereld vernederde in de kwartfinales de Oostenrijker Dominic Thiem, nochtans het nummer 7 van de wereld, in twee sets: 6-0 en 6-2. De wedstrijd nam amper een uur en acht minuten in beslag. Nu wacht Dimitrov op Nadal. Nadal is de titelhouder in Monaco en won het toernooi al tienmaal. Vorig jaar toonde hij zich in de finale sterker dan zijn landgenoot Albert Ramos Viñolas.

Geen revanche voor Goffin: zwart beest Dimitrov ook in Monaco te sterk
Foto: REUTERS
MEEST RECENT