Jonas De Roeck volgend seizoen geen hoofdcoach meer bij STVV

Foto: JEFFREY GAENS

Jonas De Roeck volgend seizoen geen hoofdcoach meer bij STVV

Print

STVV besliste dat Jonas De Roeck volgend seizoen geen hoofdcoach meer zal zijn van de Kanaries, dat laat de club weten in een persbericht. De nieuwe eigenaars van STVV dromen van Europa, De Roeck kon de Truienaars niet in Play-off 1 loodsen en moet nu proberen om via Play-off 2 alsnog het Europese ticket te bemachtigen.

“De club heeft vertrouwen in Jonas De Roeck en zijn technische staf om Play Off II professioneel af te werken met het huidige team. De club dankt De Roeck alvast voor het geleverde werk,” klinkt het in een kort persbericht.

De Roeck maakte in augustus 2017 de overstap van Berchem Sport, uit de eerste amateurklasse, naar STVV. Daar was een vacature na het ontslag van de Spanjaard Bartolomé Marquez, die na amper twee speeldagen moest opkrassen. Bij de Truienaars vierde de voormalige verdediger zijn debuut als hoofdcoach in de hoogste klasse.

STVV beëindigde de reguliere competitie op de tiende plaats met 37 punten uit 30 wedstrijden. In groep B van play-off 2 haalden de Limburgers 7 punten uit hun eerste vier duels. Daarmee volgen ze op een punt van leider Lokeren. Zaterdag ontvangt STVV op Stayen Eupen.

MEER VOETBALNIEUWS