Man die overleed door vallende zetel was vader van acht kinderen

De 69-jarige man die woensdag overleed nadat hij vorige week vrijdag onder een zetel terecht was gekomen in de Potgieterstraat, was een vader van acht kinderen. Hij woonde op slechts vijftig meter van de plaats waar het ongeval gebeurde. “Hij was een topvader en hij werd door iedereen in de wijk graag gezien”, zegt zijn jongste zoon Youness (22).

dvd

In de Kersbeekstraat in Antwerpen-Noord liepen vrijdag de hele dag familieleden en kennissen af en aan om hun condoleances aan te bieden bij de familie van Mustafa Belhadj (69). De man was vorige week vrijdag, de dertiende, onderweg naar de bakker toen hij aan een pand passeerde waarvan de bewoners aan het verhuizen waren. Toen ze een zetel wilden laten zakken (of vallen, daar bestaat geen duidelijkheid over) van de eerste verdieping, liep het mis: Mustafa kwam eronder terecht en raakte zwaargewond.

Vijf dagen lang hoopte de familie dat Mustafa het zou overleven, maar woensdag overleed hij aan zijn verwondingen. “Hij was een groot man”, zegt zijn zoon Youness, de jongste van acht kinderen onder wie een tweeling. “Tegen iedereen was hij vriendelijk, voor iedereen had hij respect.”

Mustafa wordt binnenkort begraven in zijn thuisland Marokko. De familie wacht ondertussen het onderzoek van de politie af. “Het is een ongeval, maar wel één met zeer grote gevolgen”, aldus Youness.

Andere buurtbewoners hebben minder begrip voor de mensen die aan het verhuizen waren, naar alle waarschijnlijkheid zonder verhuisfirma en wellicht ook zonder al te veel veiligheidsmaatregelen te hebben getroffen. “Je ziet in deze wijk wel vaker mensen verhuizen op een manier waar je je vragen bij kunt stellen”, zegt Tom Cardinael, die op het Groeningerplein een slotenmakerij uitbaat en die Mustafa ook bijna dagelijks zag. “Dan denk ik: een verhuisfirma kost ocharme zestig euro. Er zit er zelfs één op het eind van de straat, dus ver moet je niet zoeken. Is die zestig euro een mensenleven waard?”

Het gezin dat aan het verhuizen was, woont ondertussen ergens anders. Het sociaal appartement werd vrijdag gepoetst door een firma ter voorbereiding van de nieuwe bewoners. De politie onderzoekt nu verder onder welke omstandigheden de verhuis plaatsvond en of er wel voldoende rekening werd gehouden met de veiligheid. In de buurt staan wel camera’s, maar die waren niet in de richting van het bewuste pand aan het filmen op het moment van de feiten. Er zijn dus alleen beelden van vlak voor, en vlak na het incident.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio