Maaike Cafmeyer haalt rijbewijs na 24 jaar rijangst: “Dit had ik nooit verwacht”

Print

Nadat haar ouders 24 jaar geleden onder een betonmixer terechtkwamen met de auto, kreeg Maaike Cafmeyer, toen 21, rijangst. “Maar ik wil mijn angst in de ogen kijken en zeggen: fuck you”, klonk ze vastberaden. In het Eén-programma ‘Vandaag over een jaar’ kon heel Vlaanderen volgen hoe ze na al die tijd toch haar rijbewijs haalde.

“Diep ademhalen”, hoor je rij-instructeur Bruno een paar keer zeggen tegen een doodsbenauwde Cafmeyer. “Het zijn vooral de autosnelwegen die me angst aanjagen en de grote vrachtwagens”, vertelde ze eerder al. Een angst die ze duidelijk moet overwinnen met behulp van haar instructeur. “Komaan, je kan het. Gewoon voor je kijken en de camion negeren”, probeert Bruno haar meermaals te kalmeren.

En zijn woorden hebben geholpen, want de Vlaamse actrice slaagde in de eerste poging voor haar rijexamen. “Ik denk dat jij een veilige chauffeur zal zijn en dat je alles goed zal kunnen”, zei de examinator waarna Maaike in tranen uitbarstte. “Ik had het nooit verwacht”, vertelde ze later aan presentatrice Cath Luyten. “Wij eerlijk gezegd ook niet”, antwoordde ze daar lachend op.

MEEST RECENT