© JAn auman

Wezel Culinair stopt ermee, ondanks achttienduizend bezoekers op vorige editie

Er komt dit jaar geen nieuwe editie van het populaire proeverfestival Wezel Culinair in ’s-Gravenwezel. Dat heeft organisator Michel Van Genechten bekendgemaakt. De beslissing komt als een verrassing, want het culinaire festival in ’s-Gravenwezel, dat elk jaar in september plaatsvond, was een publiekstrekker van formaat. Vorig jaar kwamen verspreid over drie dagen achtduizend mensen langs.

jaa

Het Tomorrowland van de culinaire festivals is niet meer, of last na acht jaar toch minstens een sabbatjaar in. “Een moeilijke beslissing”, zegt organisator Michel Van Genechten. “De organisatie kreeg ondanks de medewerking van een heel team een te grote impact op mijn persoonlijke leven.”

Van Genechten haalt verder de oplopende uitgaven, concurrentie van soortgelijke festivals en, opvallend, ook onvoldoende ondersteuning van de gemeente aan als redenen voor het stopzetten van Wezel Culinair. De gemeente kwam nochtans jaarlijks over de brug met een financiële toelage van 5.000 euro en verleende ook logistieke steun.

Burgemeester Dirk Bauwens (N-VA) betreurt het stopzetten van Wezel Culinair en de verwijzing naar de gemeente. “Ik bedank iedereen die de voorbije acht jaar heeft meegeschreven aan dit mooie verhaal en kom zeker met iets nieuws op de proppen”, zegt Van Genechten nog. “Zelfs een doorstart van het bekende festival is niet uitgesloten, maar nu is er tijd voor bezinning.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners