Aanval op politie in Borgerhout: vijf verdachten naar rechter

Foto: rr

Aanval op politie in Borgerhout: vijf verdachten naar rechter

Print
Borgerhout -

Vijf jongemannen zijn gisteren naar de rechtbank verwezen. Ze worden vervolgd voor de aanval op de politie tijdens een interventie aan de Turnhoutsebaan in september 2017.

Toen leden van het fietsteam op 1 september vorig jaar een roekeloze bestuurster wilden controleren op de Turnhoutsebaan, stoof de vrouw weg met haar wagen. Een korte achtervolging volgde en in de Jaak De Braeckeleerstraat kwam de vluchtende auto tot stilstand. Tijdens de arrestatie van de vrouw, vormde zich een grote groep omstanders. “Zestig tot zeventig personen”, volgens de eerste verklaringen. Daaruit vielen enkelingen de politie aan. Tijdens het onderzoek konden vijf jongemannen geïdentificeerd worden. Zij werden gisteren doorverwezen naar de rechtbank voor de aanval op de politie.

Oilid D.W. (20) wordt gezien als de aanstoker en leider van de aanval op de twee politiemannen. De vier anderen, Hamza T. (20), Adnane E.A. (19), Mohamed E.J. (22) en Najib E.Y. (22), worden enkel als daders, niet als aanstokers vervolgd.

De verdachten werden maanden geleden al geïdentificeerd en kregen in de loop van het onderzoek verschillende voorwaarden opgelegd. Op dit moment moet enkel de vermeende aanstoker Oilid D.W. zich nog aan voorwaarden houden. Hij kreeg een avondklok opgelegd en mag zich voorlopig niet op de Turnhoutsebaan vertonen. De zaak tegen het vijftal wordt vermoedelijk nog voor de zomer ingeleid.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio