Politieagenten ontsnappen ternauwernood aan grote explosie in huis

Print

Politieagenten ontsnappen ternauwernood aan grote explosie in huis Video: Ruptly - Hurst Police Department

Politieagent Travis Hiser en zijn collega Ryan Tooker mogen van geluk spreken dat hun interventie in het Amerikaanse Hurst niet slechter is afgelopen. Toen de mannen op 7 april een huis wilden benaderen om een ongeval te onderzoeken, volgde plots een grote ontploffing in de woning. Als bij wonder vielen er geen doden.

De politie van Hurst deelde woensdag de dashcambeelden van de ontploffing via sociale media. Op de beelden valt aanvankelijk te zien hoe Hiser in de richting van de woning stapte. Het huis was even voordien aangereden door een wagen die naar verluidt een gasleiding had geraakt. Het gevolg: een gasontploffing die op amper enkele meters van de politieagent gebeurde.

Een heleboel brokstukken vlogen in het rond, maar zowel Hiser als Tooker konden nog op tijd ontkomen om aan een drama te ontsnappen. Ze werden allebei j ter plaatse verzorgd door de hulpdiensten en kwamen ervan af met lichte verwondingen.

Bestuurder gearresteerd

Ook de drie personen die zich in de woning bevonden, hadden het geluk aan hun zijde. Ze raakten weliswaar gewond en moesten afgevoerd worden naar het ziekenhuis, maar zullen volledig herstellen. Alejandro Enriquez-Castro, de bestuurder van de wagen die tegen de woning botste, bleef ongedeerd. Hij werd kort na het ongeval gearresteerd aangezien hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

MEEST RECENT