Belgische gymnaste maakt furore op het internet na grondoefening in ware Harry Potter-stijl

De Oost-Vlaamse gymnaste Axelle Klinckaert maakt nu ook furore op het internet. Vorige maand bracht ze in Stuttgart een grondoefening die geheel in het teken stond van Harry Potter, en die is sinds kort ook opgemerkt door fans van over de hele wereld. Al duizenden mensen hebben intussen haar oefening gezien.

kmlo

Het hoeft niet te verbazen dat toevallig Klinckaert viraal gaat op sociale media. De 17-jarige gymnaste staat er al langer om bekend met creatieve oefeningen op de proppen te komen. Ditmaal koos ze als achtergrondmuziek voor een medley van verschillende soundtracks uit de Harry Potter-films. Iets wat uiteraard perfect gepaard gaat met het zwaaien van een denkbeeldige toverstaf, maar evenzeer met acrobatische sprongen zoals we die van haar gewend zijn.

Aan het applaus van het aanwezige publiek was toen reeds te merken dat haar oefening in de smaak viel. Maar nu ook het internet mocht kennismaken met de turnster, is haar aanhang nog een flink pak groter geworden. “Kunnen we alsjeblieft meer vloeroefeningen krijgen waar een thema aan vast hangt. Dit is geweldig”, klinkt het onder meer in de reacties. Benieuwd met welke choreografie Klinckaert bij de komende wedstrijden zal schitteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER