Mode

Belgische handtassenontwerpster Annelies Timmermans houdt ermee op: "Tijd voor nieuwe dromen"

Print

Foto: Instagram/Annelies Timmermans

Na tien jaar kondigt handtassenontwerpster Annelies Timmermans het (tijdelijke) einde van haar label aan. De Belgische ontwerpster maakte bekend dat de beslissing moelijk was, maar dat ze ruiimte wil om alles op een rijtje te zetten en nieuwe dromen na te streven.

Tien jaar nadat haar allereerste handtas over de toonbank ging, heeft de Belgische ontwerpster Annelies Timmermans aangekondigd dat ze er (voorlopig) mee ophoudt. In een persbericht legt ze uit dat ze al een tijdje met twijfels kampte, maar de knoop doorhakte toen ze twee weken geleden te horen kreeg dat het atelier waarmee ze al die tijd nauw had samengewerkt, de deuren zou sluiten.

 

"Het valt me zwaar omdat ik er jaren met heel mijn hart en steeds met veel plezier volop voor ben gegaan. Maar deze beslissing geeft me de ruimte die ik nodig heb om te bepalen welke richting ik verder wil uitgaan", verklaart de ontwerpster in haar aankondiging. Haar laatste collectie met drie nieuwe stuks is nog steeds verkrijgbaar in de verschillende verkooppunten en de winkel in Antwerpen blijft nog open tot eind juli.

"Ik hoop mijn handtassen nog jaren te mogen tegenkomen in het straatbeeld"

De Antwerpse Timmermans trok destijds als grafisch vormgeefster naar Milaan, maar kwam terug als handtassenontwerpster. Ze lanceerde haar eerste tien handtassen in de zomer van 2008. Haar sobere, tijdloze ontwerpen werden vervaardigd in een ambachtelijk atelier in Italië, vaak in een regenboog aan verschillende kleuren.

Timmermans blikt trots terug op de voorbije tien jaar. "Het is niet evident om als klein merk overeind te blijven, en al zeker niet zonder partners of investeringen. Wat ik heb opgebouwd, is het resultaat van keihard werken. Maar nu is het tijd om alles even op een rijtje te zetten en nieuwe dromen te kiezen."

"Ik hoop mijn handtassen nog jaren te mogen tegenkomen in het straatbeeld, want dat blijft toch het allermooiste: iemand kruisen en trots zijn dat ze jouw ontwerp dragen", klinkt het nog.

Op Instagram kondigde ze ondertussen ook al haar afscheid aan: "Liefste volgers, tien jaar nadat ik mijn eerste handtas lanceerde, zal ik mijn label (tijdelijk) opschorten. Het was geen gemakkelijke beslissing en ik wil iedereen die me de voorbije tien jaar gesteund heeft bedanken. Het is nu tijd voor nieuwe dromen."

NIET TE MISSEN