LeBron James etaleert nog maar eens zijn klasse maar krijgt het moeilijk in emotioneel interview achteraf

Foto: AFP

LeBron James etaleert nog maar eens zijn klasse maar krijgt het moeilijk in emotioneel interview achteraf

Print

LeBron James heeft woensdagavond andermaal zijn grote klasse geëtaleerd. De superster van de Cleveland Cavaliers was in het tweede play-offduel tegen Indiana goed voor 46 punten (en 12 rebounds). Daarmee had ‘LBJ’ een heel groot aandeel in de 100-97-overwinning van zijn team.

De Cavaliers hadden zondag de eerste wedstrijd tegen de Pacers verloren (80-98). Dankzij deze zege trok de NBA-kampioen van 2016 de stand gelijk. De twee volgende duels worden in Indianapolis gespeeld. Wie het eerst vier keer wint, stoot door naar de halve finale van de Eastern Conference tegen Toronto of Washington. De Raptors, winnaar van de reguliere competitie in het oosten, wonnen de eerste twee duels tegen de Wizards.

LeBron James etaleert nog maar eens zijn klasse maar krijgt het moeilijk in emotioneel interview achteraf
Foto: AFP

“Verschrikkelijk nieuws, ik hou van ‘Pop’”

Meteen na de wedstrijd toonde LeBron ook zijn menselijke kant toen hij (in een live-interview!) plots te horen kreeg dat de vrouw van basketbalcoach Gregg Popovich was overleden. De speler is een grote fan van de legendarische coach van de San Antonio Spurs en voormalig interim-bondscoach bij Team USA Ze speelden drie NBA-finals tegen elkaar: “LBJ” won in 2013, “Pop” won in 2007 en 2014.

“Het is duidelijk dat ik een grote Pop-fan ben. Ik hou van ‘Pop’”, zei James. “Mijn beste wensen gaan uit naar Pop en zijn familie. Dat is verschrikkelijk nieuws. In de NBA-familie houden we allemaal van elkaar. Ik weet dat we elke avond tegen elkaar strijden maar wanneer zoiets gebeurt, wordt alles in perspectief geplaatst. Ik stuur mijn wensen en mijn gebeden naar de hemel hierboven. Ik weet dat de man hierboven nooit een fout maakt, ook al vraag je je soms af waarom. Dit is gewoon verschrikkelijk nieuws. Veel geluk voor iedereen in San Antonio, de hele familie Spurs. Dat is alles wat ik kan zeggen.”

 

 

In de Western Conference behaalde Houston een tweede opeenvolgende zege tegen Minnesota. Het werd 102-82 in het Toyota Center van de Rockets. Chris Paul was in het kamp van de Texanen goed voor 27 punten, vedette James Harden raakte niet verder dan 12 punten.

Nog in het westen ging Oklahoma City in eigen huis onderuit tegen Utah. Het werd 95-102 voor de bezoekers, die de tussenstand zo op 1-1 brachten. Donovan Mitchell maakte 28 punten bij de Jazz.

MEEST RECENT