Verkiezingen 2018 - Mechelen

Bavo Anciaux ruilt Mechelen voor Willebroek

Bavo Anciaux Foto: rr

Bavo Anciaux ruilt Mechelen voor Willebroek

Print
Mechelen / Willebroek -

Mechelaar Bavo Anciaux (29) verhuist naar Willebroek om daar de Open Vld te versterken bij de gemeenteraadsverkiezingen. Laura Cornette (23) volgt hem in Mechelen op als afdelingsvoorzitter, de jongste ooit.

Bavo Anciaux, zoon van de Mechelse schepen Koen Anciaux en kleinzoon van Vic Anciaux, was in de Dijlestad voorzitter van de liberalen. Maar omdat zijn vader ook opnieuw op de lijst staat, kan hij geen mandaat opnemen als hij verkozen raakt. “Ik ga de uitdaging aan om in Willebroek de partij mee uit te bouwen. Willebroek heeft veel potentieel, maar heeft nood aan een sterke Open Vld om tot bloei te komen zoals onze partij dat in Mechelen gedaan heeft. Ik ga voluit voor een mooie score bij de komende verkiezingen”, reageert hij.

De twintiger werkt ondertussen zes jaar voor De Vlaamse Waterweg in Willebroek. “Daardoor ben ik niet volledig nieuw in de kanaalgemeente”, zegt Bavo Anciaux. Welke plaats hij krijgt, is nog niet bepaald. Al zou het wel om een belangrijke positie gaan. Daarover werd gisterenavond vergaderd door de Willebroekse afdeling. Samen met zijn partner verhuist Anciaux naar Klein-Willebroek.

In Mechelen neemt bestuurslid Laura Cornette het van hem over. Ze neemt ook deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. ”Ik wens me graag in te zetten voor een nog veiliger Mechelen waar gelijke kansen zegevieren”, zegt ze.

Bavo Anciaux ruilt Mechelen voor Willebroek
Laura Cornette Foto: rr
Verkiezingsnieuws