© ISOPIX

De Wever kan het bij voorstelling bier niet laten toch nog even te lachen met Kris Peeters: “Ik kan je geen hand meer geven”

Amper een uur nadat vice-president Kris Peeters langs de achterdeur vertrok op de persconferentie van CD&V en Aron Berger stond hij het nieuwe bier van VTM-journalist Patrick Van Gompel te proeven op het zonovergoten terras van de Royal Yacht Club Van België op Linkeroever.

JVB

Het contrast tussen beide schetst de manier van leven van een politieker, die stilaan op kruissnelheid komt in het zicht van verkiezingen. Want niet toevallig kwam Peeters samen toe met de Chinese ambassadeur, een belangrijk economisch contact. Voor Kris Peeters, die de hetze rond Berger wel betreurt, kon er al een kwinkslag af. “Ik mag hier niet te veel proeven, want ik heb nog andere katten te geselen. Allez, eentje minder nu.”

Hoewel door talrijke journalisten uit hun kot gelokt, bleven kopstukken van andere partijen opvallend op de vlakte. “Voor ons is de gelijkheid tussen man en vrouw cruciaal. Dat is geen punt bij onze Joodse schepenen Claude Marinower en Samuel Markowitz”, zegde staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld).

© Photo News

Burgemeester Bart De Wever reed een moelijker parcours, omstuwd als hij was door cameraploegen. “Je kan nog veel vragen blijven stellen, ik ga niet antwoorden op vragen over de interne keuken van een andere partij.” Over het handschudden van Aron Berger: “Ik betreur vooral de manier waarop de joodse orthodoxe gemeenschap op deze manier te kijk is gezet.”

En wat later: “Wat mij betreft zou ik graag de huidige coalitie verder zetten.” Daar hoort ook een grapje bij, want toen hij een micro moest aannemen, vroeg hij Kris Peeters om zijn glas even vast te houden, “of ik kan geen hand meer geven”, smaalde de burgemeester, die wat later graag een glas bier inschonk voor diezelfde Peeters.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio