Werkstraffen voor geweld tegen politie in Borgerhout

Foto: Victoriano Moreno

Werkstraffen voor geweld tegen politie in Borgerhout

Print
Borgerhout -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Karim A. (32) uit Borgerhout veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur en een boete van 1.600 euro omdat hij vorig jaar geweld had gebruikt tegen de politie. Een kompaan die zijn arrestatie probeerde te belemmeren, kreeg een werkstraf van 100 uur. Twee andere beklaagden werden vrijgesproken.

De broer van Karim A. had op 10 september vorig jaar naar de politie gebeld omdat de beklaagde onder invloed was en problemen veroorzaakte. Toen een ploeg aan de woning in de Zendelingenstraat arriveerde, was Karim A. daar niet van gediend. Hij stelde zich agressief op en ging neus aan neus staan met een van de agenten.

Toen de politie hem in de boeien wilde slaan, verzette hij zich hevig en riep hij naar de agenten dat ze “met hun poten van zijn lijf moesten blijven”. Karim A. kon zich bevrijden, gaf een van de inspecteurs een vuistslag en ging lopen.

Er volgde een kat-en-muisspel met de politie, waarbij Karim A. hulp kreeg van omstaanders. Zij versperden agenten de weg en een van hen nam zelfs een inspecteur in een houdgreep zodat Karim A. kon wegkomen. Hij vluchtte uiteindelijk de woning van een vriend binnen, waar hij gearresteerd werd.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio