Kleuters betreden bioklas als eersten

Foto: Filip Spoelders

Afbraak oude bioklas gebeurt nog voor de zomer

Kleuters betreden bioklas als eersten

Print
Edegem -

De nieuwe bioklas van Edegem is in gebruik genomen. De kinderen van het eerste kleuterklasje van basisschool De Link mochten er gisteren als eersten een les volgen.

De bioklas werd midden in hangar 23 op de Fort 5-site gebouwd. “We kunnen het gebruik van de bioklas nu verder opentrekken. We beschikken over een vaste klas en over een klas die polyvalent kan worden ingericht. Vanaf deze zomer gaan we vanuit de bioklas trouwens meer inzetten op natuurkampen in Fort 5. Tot voor kort deden we dit voor kinderen tot en met het zesde leerjaar. Maar ook leerlingen uit het eerste en tweede middelbaar zijn nu welkom dankzij een samenwerking met Technopolis”, schepen van Milieu, Goedele Van der Spiegel (Groen).

Voor de Edegemse natuurkampen kan sinds gisterenavond worden ingeschreven. De kleuters van De Link keken alvast hun ogen uit tijdens hun les over de ‘lente’. Ze kregen een zakje met bloemenzaadjes mee naar huis. De opening van de bioklas is pas de eerste fase. Volgens de schepen wordt er nog voor de zomer begonnen met de afbraak van de oude bioklas. In 2019 worden de dichtgemetselde deuren en ramen van de hangar geopend om de fauna en flora richting de bioklas te brengen. Ook een zomerbar volgt nog op deze site.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio