Verkiezingen 2018 - Wijnegem

Gerlinde Hublin (34) trekt lijst CD&V

Foto: JAA

Gerlinde Hublin (34) trekt lijst CD&V

Print
Wijnegem -

Gerlinde Hublin (34) trekt in oktober de CD&V-lijst in Wijnegem. Ze heeft ondanks haar jonge leeftijd al heel wat politieke ervaring, zij het tot dusver vooral achter de schermen.

Gerlinde Hublin weet wat haar te doen staat. Wijnegem is lang een CD&V-bolwerk geweest: de christendemocraten leverden sinds 1947 de burgemeester. Leo ­Carpentier is voorlopig de laatste in dat rijtje. Hij moest de sjerp in 2013 doorgeven aan Ivo Wynants (N-VA). CD&V verzeilde in de oppositie. Wynants krijgt straks dus een uitdaagster die maar half zo oud is als de zittende burgemeester. Hublin zette in 2012 haar eerste stappen in de Wijnegemse politiek. Sindsdien zetelt ze als OCMW-raadslid. Ze is ook voorzitter van de lokale CD&V-afdeling. “Ik woon al meer dan twintig jaar in Wijnegem, ging hier naar de muziekschool, de scouts en de plussers, waar ik later ook leider was. Ik was lid van de jeugdraad en ben betrokken bij de gemeentelijke 11.11.11-werking”, vertelt de jonge moeder.

Hublin kent het politieke bedrijf. Al tien jaar is ze parlementair medewerker van Vlaams volksvertegenwoordiger en partijgenote Katrien Schryvers, die ook OCMW-voorzitter is in Zoersel. “Nu treed ik op de voorgrond. We willen met de CD&V-ploeg een halt toeroepen aan de afbouw van de dienstverlening voor onze inwoners. Een gemeente besturen, is niet louter een besparingsoperatie. Wij willen er zijn voor de inwoners en van Wijnegem een bruisende gemeente maken die mensen samenbrengt. Als moeder van twee peuters trek ik ook de kaart van de duurzaamheid en wil ik ervoor zorgen dat Wijnegem een dorp blijft waar het aangenaam is om te wonen.”

Gerlinde Hublin kondigt aan dat oudgedienden Liesbeth ­Verstrepen, Maria Pacquée-­Rombouts, Philippe Michielsens, Inge Carpentier en Vik ­Werrebroeck zich opnieuw verkiesbaar stellen voor CD&V.

Verkiezingsnieuws