Infovergadering  rond omstreden woontoren: “Waarom 16 verdiepingen?”

Foto: Walter Saenen

Infovergadering rond omstreden woontoren: “Waarom 16 verdiepingen?”

Print
Hoboken -

De bewoners van en rond het kruispunt Zwaantjes kregen gisteren een infoavond rond de toren van zestien verdiepingen die er zou komen. “Waarom zo hoog?” konden ze eindelijk vragen.

Het was de eerste infoavond, de vorige werd afgelast omdat de architect bang was voor een rel door de tegenstanders van de toren. Die kwam er niet: schepenen Rob Van de Velde (N-VA), Claude Marinower (Open Vld) en Caroline Bastiaens (CD&V) verdedigden het project zelfs.

De centrale vraag van de avond was waarom de toren zestien verdiepingen hoog moet zijn. De architect van het project vertelde in uw krant al dat een uitbreiding van de school niet mogelijk zou zijn zonder een hoge toren. Schepen Rob Van de Velde legde uit dat wie van de uitbreiding van de stad profiteert door er als projectontwikkelaar te bouwen, een bijdrage moet leveren aan de maatschappij. De projectontwikkelaar zou in dit verhaal dus mee de school en de sporthal financieren. Maar zolang het rendabel blijft voor hemzelf. Dat wil zeggen: als de toren hoog genoeg is. “Dat mercantiel voorstellen is pervers”, zei Van de Velde. “Wij doen maatschappelijk werk.”

Ondertussen is er een klacht bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen om het project tegen te gaan. “De advocaten van de stad vroegen al om een verzoenend gesprek”, zegt Erik Vanobbergen van Z.Waanzin, de actiegroep tegen de toren. “Wij zijn daar positief op ingegaan, maar sindsdien is er nog niets concreets afgesproken.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio