“Studenten kennis laten maken met technologie”

Thomas More krijgt volledig elektrische wagen

“Studenten kennis laten maken met technologie”

Print
Sint-Katelijne-Waver -

De opleiding Autotechnologie van de Thomas More Hogeschool kreeg gisteren een 100% elektrische wagen overhandigd van Hyundai. Het is de eerste keer dat een automerk een volledig elektrisch voertuig schenkt aan de opleiding.

William Meerschaut, PR & Communications Manager van Hyundai Belgium, overhandigde gisteren de sleutels van een elektrische Hyundai Ioniq EV aan Wouter Lutin, opleidingsmanager van de opleiding Autotechnologie van Thomas More - Campus De Nayer. “De opleiding wil inzetten op de modernste uitrusting en daar horen de nieuwste modellen van auto’s uiteraard bij”, zegt Lutin. “Onze 210 studenten kunnen zo kennismaken met alle geavanceerde technologische snufjes die te vinden zijn in dit soort elektrische wagens.”

Niet alleen de studenten Autotechnologie zullen gebruikmaken van de wagen. “Ook de leerlingen die in het secundair onderwijs Autotechnologie volgen, willen we snel vertrouwd maken met deze technologie”, klinkt het.

Thomas More en Hyundai werken intussen al een tiental jaar samen. “De sector heeft er alle baat bij dat de studenten op de best mogelijke manier opgeleid worden”, zegt William Meerschaut van Hyundai. “Er is een nauwe samenwerking tussen de opleiding van Thomas More en het werkveld. Dat is van het grootste belang. Waar dat mogelijk is, geven wij dan ook graag een duwtje in de rug, zoals met deze Hyundai Ioniq.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio