Dossier aangeboden door Citroën

© Citroën

Met de nieuwe Citroën C4 Cactus rijdt u in een stijlvolle cocon

Bij een uitmuntend rijcomfort hoort ook een aantrekkelijke look. De nieuwe Citroën C4 Cactus toont aan dat de twee uitstekend samengaan.

Dossier aangeboden door Citroën

Voor de nieuwe C4 Cactus koos Citroën voor een compleet nieuwe look, die een nogal radicale stijlbreuk betekent met het eerdere model. Met pure en monolitische lijnen, die de wagen een vloeiend en gebalanceerd design meegeven. Met een naadloze continuïteit tussen de voorkant, zijden en achterkant, die een indruk van harmonie en raffinement geeft. Met een krachtige en kenmerkende stijl. Allemaal binnen de bekende stijltaal van Citroën, met sterke grafische componenten die stijl en functionaliteit uitstralen.

Continuïteit in designDe nieuwe voorzijde van de nieuwe C4 Cactus blijft bijvoorbeeld binnen de Citroën-identiteit, maar kreeg een iets bredere look aangemeten. De nieuwe, vitalere koplampen en de led-dagrijverlichting geven een extra glans aan de elegante vormen van het voorstuk. In zijn profiel vertoont de nieuwe C4 Cactus een uitmuntende, aerodynamische flow dankzij zijn ideale proporties: een derde van de oppervlakte bestaat uit glas, twee derde uit body. Ook het dak, dat een zwevende indruk geeft dankzij zijn sequentie van geglazuurde oppervlakken, draagt bij tot die stijlvolle indruk.

Die continuïteit die over de volledige body van de wagen loopt, gaat ook over naar de elegante achterzijde van de wagen, met twee langwerpige led-modules aan beide zijden die de wagen een speciale lichtsignatuur geven. Die loopt over naar de achterklep en de bumper in de kleur van het koetswerk.

Luxueuze coconComfort is koning bij Citroën, en dat werkt ook op visueel gebied. Dus werd ook het binnenwerk van de nieuwe C4 Cactus van een elegant signatuur voorzien. De legendarische look van het Franse merk is onder meer te zien in de vormen van de zetels en de vullingen in het interieur. Vanaf het moment dat u de deuren hebt geopend, straalt de wagen een gevoel van welbehagen uit, dat u helemaal klaar maakt voor de rit. Het binnenwerk van de auto is ontworpen als een cocon, met pure vormen, zachte materialen en rustgevende kleuren. Die worden zachtjes vermengd met een aantal afwerkingen in zwart, en de met een zacht chroom bewerkte handvatten. De elementen aan de binnenkant van de nieuwe C4 Cactus zijn een plezier om te zien én om aan te raken.

PersonaliseerbaarEen derde belangrijk element in het design van de nieuwe C4 Cactus is de personaliseerbaarheid. Aan de buitenkant is er een totaal van 31 combinaties mogelijk, met een palet van negen koetswerkkleuren. Er zijn tijdloze tinten bij (Polar White, Obsidian Black, Platinum Grey en Cumulus Grey), frisse (Sport Red, Tapenade Grey), en geraffineerde (Emerald Blue, Pearl White, Deep Purple). Er zijn eveneens vier stijlvolle kleurpakketten voorzien, voor eigenaars die nog meer persoonlijkheid en elegantie zoeken: Glossy Black, Silver Chrome, Anodised White, en Anodised Deep Red. Ook aan de binnenkant zijn er vijf warme sfeerkeuzes mogelijk, die perfect aansluiten bij de elegantie van de keuzes die u aan de buitenzijde hebt gemaakt. Neem een kijkje op de website, waar u de nieuwe C4 Cactus van uw dromen naar eigen smaak en inzicht kunt configureren. En in dezelfde moeite kunt u online een afspraak maken voor een testrit.

Ontdek meer over de nieuwe Citroën C4 Cactus of ervaar hem zelf tijdens een testrit.Klik hier.