Dossier aangeboden door Citroën

© Citroën

Ontdek hoe de nieuwe Citroën C4 Cactus het ultieme comfort haalt uit superieure technologie

Rij- en zitcomfort is ontzettend belangrijk voor Citroën, en de Franse autoconstructeur zet wat dat betreft een tandje bij dankzij de innovatieve technologie die in het nieuwe model van de C4 Cactus zit. Twaalf rijhulpsystemen en drie connectiviteitsvoorzieningen krikken uw rijplezier op.

Dossier aangeboden door Citroën

Een optimaal rijcomfort betekent ook: mee zijn met de nieuwste automobieltechnologie. Wat dat betreft speelde Citroën, voor de nieuwe C4 Cactus, zijn eigen troeven uit in de ontwikkeling van de schuimmaterialen in de Advanced Comfort-zetels, en in de revolutionaire ophanging met Progressive Hydraulic Cushions™. Tel daarbij de automatische EAT6 -versnellingsbak met zes versnellingen en een krachtige motor, en het is meteen duidelijk dat een groot deel van het comfort dat Citroën levert met de nieuwe C4 Cactus vanuit superieure technologie komt.

Twaalf rijhulpsystemenMaar er is meer. De nieuwe C4 Cactus beschikt over liefst twaalf rijhulpsystemen - allemaal met een eigen toets van Citroën eraan toegevoegd - die een stressvrijer en veiliger rijplezier garanderen. De toegang tot de auto en het starten ervan, is om te beginnen handenvrij volledig handenvrij: u hoeft de sleutel niet uit uw zak te halen om de wagen te ontsluiten, hem te starten of hem na het parkeren weer op slot te doen.

De wagen herkent zijn bestuurder automatisch wanneer hij in de buurt komt van het bestuurdersportier of de kofferruimte. Vervolgens is er de achteruitrijcamera wiens beeld breed wordt uitgesmeerd over het 7-inch-aanraakscherm. En het Park Assist-systeem detecteert automatisch een parkeerplaats, en rijdt de wagen daar automatisch binnen wanneer u dat wenst.

Alerte wagenTijdens het rijden profiteert de bestuurder van een nieuwe C4 Cactus onder meer van de Active Safety Brake, die het risico op botsingen reduceert door in uw plaats te remmen. Een camera bovenaan de voorruit detecteert objecten en andere automobielen in het verkeer, en gooit - aan snelheden tussen 5 en 85 kilometer per uur - alles dicht wanneer dat nodig is.

Ook geeft de nieuwe C4 Cactus een aantal waarschuwingen af wanneer dat nodig is voor uw rijcomfort en -veiligheid. Een Driver Attention Alert springt bijvoorbeeld in gang wanneer het boordsysteem uit uw rijgedrag opmaakt dat uw aandacht op de weg aan het wegdeemsteren is. Een soortgelijke waarschuwing komt op wanneer het systeem vindt dat u aan een koffiepauze toe bent: bij twee uur rijden aan snelheden boven 70 kilometer per uur komt dat onverbiddelijke Coffee Break Alert.

Actieve rijhulpjesWanneer u onvrijwillig de lijnen en wegmarkeringen overschrijdt, treedt ook het Lane Departure Warning System in gang bij snelheden boven 60 kilometer per uur, via geluid en beeld op het instrumentenpaneel. Ook houdt het boordsysteem bij welke snelheidslimieten er gelden op de plaatsen waar u doorrijdt, en laat het die informatie eveneens duidelijk zien op het instrumentenpaneel. U kunt op basis ervan ook een automatische snelheidslimiet instellen. En de dode hoek wordt voor u bewaakt door middel van een lamp in de deurspiegels. Zo helpt het boordsysteem u het actief veilig en comfortabel houden tijdens het rijden.

Mechanische hulpEr zitten ook rijhulpsystemen in de nieuwe Citroën C4 Cactus die de mechaniek van de auto een handje helpen. Een actieve Grip Control helpt het voertuig om de grip van de voorste wielen te vergroten wanneer er over sneeuw, modder of zand wordt gereden. Op hellingen wordt ongewenst achteruitbollen tegengehouden tijdens het minieme moment tussen het lossen van het rempedaal en het induwen van het gaspedaal. En met de ingenieuze statische hoekverlichting helpt de linker- of rechtermistlamp de koplampen om een hoek tot 75 graden rond de linker- of rechterkant van de wagen te verlichten, afhankelijk van de richting waarin het stuurwiel draait.

Optimale connectiviteitCitroën ziet al die systemen, getoond op de digitale interface van de nieuwe C4 Cactus, als een initiële stap in de richting van toekomstige autonome voertuigen. Wat dat betreft helpen ook de connectiviteitsvoorzieningen voor een optimale verbinding met uw persoonlijke technologie en het internet. Met de Mirror Screen-functie kunnen apps op uw smartphone worden getoond en gehanteerd op het 7-inch-boordscherm van de auto. De Citroën Connect Nav toont de nieuwste generatie van 3D-navigatiesystemen, compleet met stemherkenning en realtime-verkeersinformatie via TomTom Traffic. Bij een ongeval treedt ook de Citroën Connect Box met SOS & Assistance Pack in werking, waarbij er snel een alarmsignaal vanuit de wagen zelf vertrekt.

Ontdek meer over de nieuwe Citroën C4 Cactus of ervaar hem zelf tijdens een testrit.Klik hier.